top of page

Hää- ja juhlapukujen muokkaus

IMG-20191017-WA0007.jpg

Hää- ja juhlapuvut kaipaavat useimmiten korjauksia tai muutoksia, jotta ne istuisivat kantajan ylle täydellisesti. Toisinaan pukuihin myös lisätään osia tai koristeluja, tai niitä poistetaan. 

Olipa kyseessä sitten helman lyhennys ja pieni istuvuuskorjaus, taikka suurempi puvun mallinmuutostyö, korjaamme pukusi huolellisesti ja vahvalla ammattitaidolla.

Muokkausprosessi on puku- ja asiakaskohtainen. Tavallisimmin ensimmäisessä sovituksessa saadaan kartoitettua muokkaustarve, tehtyä kaikki, tai suurin osa neulauksista. Samalla lasketaan puvun korjaustyölle hinta, tai hintahaarukka.

Osa puvuista saadaan jo seuraavalle käynnille valmiiksi, ja isotöisempiä pukuja viilataan yhden tai useamman välisovituksen myötä täydellisiksi. Käyntikertojen määrään vaikuttaa tehtävien korjausten vaativuus/laajuus ja esimerkiksi puvun koristelut. Jos olet raskaana, tai kokosi saattaa muista syistä muuttua korjausten aikana, muistathan keskustella asiasta ompelijan kanssa!

Muistathan ottaa korjaussovituksiin puvun kanssa käytettävät kengät, ja mahdollisen alushameen, sekä esimerkiksi ne rintaliivit joita olet ajatellut puvun kanssa käyttää. Kengät ja aluspukeutuminen vaikuttavat puvun istuvuuteen ja sopivaan helman mittaan.

Puku kannattaa tuoda korjaukseen noin 3 kuukautta ennen juhlia, mutta aika korjaussovitukseen kannattaa varata jo hyvissä ajoin etukäteen.

Erityisesti kesäkauden sesongille (touko-syyskuu) kalenterimme täyttyy jopa yli puoli vuotta etukäteen.

Jos korjaustarve tulee yllättäen ja aikataulusi on kiireellinen,

huomioithan että perimme kiirelisää ylityönä tehtävistä korjaustöistä.

Kiireellisemmistä muokkaus- ja korjaustöistä perimme kiirelisää seuraavasti:

  • +10% puvun korjaushinnasta, kun tarvepäivä on 8 viikon sisällä

  • +20% 6 viikon sisällä

  • +40% 4 viikon sisällä

  • +70% 2 viikon sisällä

  • +100% 5-7 päivän sisällä

  • +150% 1-4 päivän sisällä.

bottom of page